arrow_drop_up arrow_drop_down
22 augustus 2016 

Trilangst bij coassistenten

Als  je last hebt van trilangst, levert dit veel stress en benauwde momenten op. In het ergste geval gaat de angst om te trillen je beroepsleven in grote mate beheersen en leidt het tot burn-out. Of je gooit het bijltje er bij neer en maakt een carrièremove om de verkeerde redenen.

Je staat niet alleen. Trilangst komt heel veel voor. Niet alleen bij mensen die werken in de gezondheidszorg, maar in alle beroepen waar nauwkeurigheid van de handen gevraagd wordt. Een voorbeeld daarvan zijn musici.

Prikangst

Het begint vaak met de simpele venapunctie of het prikken van een infuus. Als dat maar goed gaat! Meestal begint het trillen al als je alleen maar aan deze medische handeling denkt.  Je maakt je zorgen, want ook de patiënt ontgaat het niet dat je trilt.  En dan gaat het helemaal mis. Er moet opnieuw geprikt worden. Je hart klopt in je keel, het trillen is niet te controleren en het liefste zou je de benen nemen. Herkenbaar? Vast!

Hechtangst

Een andere vorm van trilangst is het zusje van prikangst: hechtangst. Als je hier last van hebt gaat het al mis voordat je goed en wel met hechten begonnen bent. Trilangst doormaken is een crime. Het maakt je onzeker en je vraagt zich misschien af of je wel het juiste beroep gekozen hebt.

Een snelle oplossing

Veel coassistenten weten wat trilangst is. Het is zaak om er snel iets aan te doen, voordat het je werkplezier vergalt. MindTuning is een heel simpele en snel werkende methode om voorgoed van trilangst af te komen. Veel artsen en musici plukken hier inmiddels de vruchten van.

Reactie plaatsen

Klaar voor de volgende stap naar herstel of preventie van een burn-out?

Gratis E-book | 19 Psychische Symptomen Van Burn-out En Tips Voor Herstel