Wetenschappelijk onderbouwde methodiek

MindTuning

De founder van de MindTuning-burn-outoplossing is Pieter Frijters. Hij was CEO van een middelgrote onderneming toen hij tijdens een aandeelhoudersvergadering het gevoel kreeg tegen de vlakte te gaan. Dezelfde week overkwam hem hetzelfde toen hij in zijn auto reed, maar dan vele malen heftiger. Het leek alsof hij dood ging. Een dag later constateerde de huisarts dat hij overspannen was. De term burn-out bestond toen nog niet.

Er volgde een lange zoektocht naar hulp in het medische circuit. Echter, zijn klachten werden erger in plaats van minder. Naast rijangst, openbaarde zich een sociale angst. Hij kon niet meer functioneren en was extreem burn-out.

Dé ontdekking
Omdat hij niemand kon vinden die hem adequaat kon helpen, besloot Pieter Frijters het psychologische wiel zelf uit te uitvinden. Zijn uitgangspunt was : Iets dat er in één keer is, kan met dezelfde energie ook in één keer keren. Deze visie zorgde uiteindelijk voor de ontdekking van het mechanisme dat aan de MindTuningmethode ten grondslag ligt. Hij ontdekte dit per toeval en beschrijft dit uitgebreid in zijn boek: Van fobie naar vrijheid.

Energieker dan ooit
Nog geen 2 maanden na zijn ontdekking was Pieter Frijters energieker dan ooit. In de jaren die volgden verbeterde hij de methode tot wat het nu is: een methodiek die ieder psychisch oplosbaar probleem in de kortste tijd weet te keren.

Lees hier uitgebreid over de wetenschap achter MindTuning

Direct aan de slag met het oplossen van je probleem?

Meester over je gedachten

meester-over-je-gedachten-pieter-frijtersDe manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.

Van fobie naar vrijheid

van-fobie-naar-vrijheid-pieter-frijters

Angst om met een auto de snelweg op te gaan, angst om te blozen, om naar een verjaardag te gaan. Dertien procent van de Nederlandse bevolking krijgt ooit te maken met een fobie.